Hva jobber du med og hva er det beste med å jobbe i Haver?

Som fullmektig i Haver skal man jobbe bredt for å finne ut hva man liker best. Etter hvert spisser man seg mer inn på noen rettsområder.

Jeg jobber aller mest med juridiske problemstillinger innenfor fast eiendom, entrepriserett og personskadeerstatning, men får også prøvd meg innenfor de øvrige feltene som firmaet jobber med.

Det beste med å jobbe i Haver er at man får lære av utrolig dyktige kollegaer som alltid stiller opp. I tillegg er det sosiale miljøet upåklagelig. I løpet av min periode som fullmektig har vi hatt flere varierte sosiale samlinger. For eksempel hadde en av våre partnere, Johan Helgø, nylig konsert med sitt band Helgø & Babes som Haver-gjengen stilte sterkt på. Det var en utrolig kul opplevelse.

Hvilke erfaringer har du fått i løpet av året?

I løpet av mitt første år som fullmektig har jeg fått prøvd meg på utrolig mye variert. Jeg har hatt flere forliksrådsmøter, forhandlingsmøter, deltatt på befaring, vært med som rettslig medhjelper i retten og ellers diverse klientmøter.

Jeg fikk også mulighet til å ha min første hovedforhandling allerede etter fire måneder som fullmektig. Det var en utrolig spennende opplevelse som ga mersmak. Innen det neste halvåret skal jeg ha min første sak for lagmannsretten.

Utover det faglige har jeg også traineeansvaret i Haver. Det trives jeg veldig godt med. I februar skal jeg delta på ALD 2022, noe jeg gleder meg masse til.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Arbeidshverdagen er utrolig varierende. Jeg starter alltid min arbeidsdag med å gjennomgå innkomne e-poster. Deretter skriver jeg en oversikt over alle mine gjøremål for å få en oversikt over hvordan dagen min skal struktureres.

Hverdagen består av alt fra møter med klienter, til å skrive brev og juridiske utredninger til å forberede rettssaker.

Hvordan opplever du at du får brukt utdanningen din i jobben?

Det mest sentrale er helt klart den juridiske metoden som lærer deg å foreta juridiske vurderinger basert på relevante rettskilder. Som advokatfullmektig består hverdagen i stor grad av å finne frem til relevante rettskilder som passer til ditt tilfelle.

I tillegg kommer det godt med å ha jobbet strukturert som student å ha orden på hvor man finner ting. Som advokat/advokatfullmektig er det veldig viktig å ha oversikt over sakens dokumenter for å kunne gjøre en best mulig vurdering.

Det man lærer på jusstudiet er absolutt overførbart til hverdagen som advokatfullmektig, og studiet gir gode verktøy for å håndtere utfordringene man møter på. Læringskurven er bratt, og man lærer noe nytt og blir bedre for hver eneste dag.


En hverdag som advokatfullmektig er aldri kjedelig og det er utrolig gøy å kunne arbeide i praksis med det man har lært på studiet


Har du tips til andre unge fullmektiger eller studenter som ønsker å jobbe som fullmektig?

Vær nysgjerrig og engasjert. Tenk at du skal løse enhver oppgave du får på en best mulig måte. Still spørsmål og ikke vær redd for å dele dine synspunkter på saken. Det er også svært nyttig å spørre om du kan delta på møter eller være med i retten sammen med mer erfarne advokater, det lærer man masse av.

Ellers er det ofte slik at rettsområder du i utgangspunktet ikke synes var så interessant på studiet, viser seg å være noe helt annet i praksis. Mitt tips er derfor å være åpen for å prøve områder du tidligere ikke tenkte var så interessant. Prøv forskjellige ting og ikke lås deg til et område tidlig.

Sist, men ikke minst: hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

Utenom jobb er jeg glad i nye opplevelser som reise, klatring og lengre fjellturer. Ellers er jeg et sosialt vesen som gjerne benytter kvelder og helger til å tilbringe tid med de jeg er glad i.