Haver-stafetten: Over 40 lag løp til inntekt for TV-aksjonen

-Redd Barna sitt arbeid for krigsrammede barn er et tema som er umulig å ikke engasjere seg i, spesielt for meg og flere av oss i Haver som er småbarnsforeldre.

Det sier prosjektleder for årets Haver-stafett til inntekt for TV-aksjonen, advokat Kathrine Berglie, og legger til:

-Dessverre har vi i løpet av den siste tiden sett at årets tema er stadig mer aktuelt og viktig, noe som har økt innsatsviljen til å støtte årets TV-aksjon.

Berglie har registrert at interessen for å støtte TV-aksjonen har vært ekstra stor i år, og forteller om stort engasjement blant deltakerne og bidragsyterne til årets løp.

-I år er det over 40 lag og 132 løpere som har deltatt i Haver-stafetten i Stavanger og på Bryne. Det er mange flere enn i fjor og viser at engasjementet er stort både for vennlig konkurranse og TV-aksjonen sitt arbeid, sier Berglie.

Rekordresultat for TV-aksjonens innsamling

Årets TV-aksjonsinnsamling går til Redd Barnas arbeid for krigsrammede barn, og har stor betydning for barn som har flyktet fra eller fremdeles lever i krig og konflikt. Det er mulig å bidra til innsamlingen helt til 1. desember 2023, men TV-aksjonen har allerede fått inn flere bidrag enn noensinne tidligere:

Med 273,7 millioner kroner samlet inn etter tv-sendingen søndag 22. oktober satte TV-aksjonen ny rekord i år.

Gratulerer så mye til Redd Barna med et fantastisk resultat! Vi i Haver er glade for å kunne bidra til innsamlingen og skape synlighet for TV-aksjonens viktige arbeid. I tillegg er vi skikkelig stolte over lokalt næringsliv sin vilje til å gå sammen for å støtte en god sak.

Resultater fra årets løp

Etter endt stafett kunne vi oppsummere resultatene for årets løp: Over 100 000 kr ble samlet inn til TV-aksjonen NRK Redd Barna i forbindelse med Haver-stafetten. Løpene ble arrangert den 19. oktober på Bryne og i Stavanger. I Stavanger var det Vår Energi sitt elitelag som løp raskest, mens Årdal Maskinering stakk av med førsteplassen på Bryne.

Og selv om de selvsagt var fornøyde med seierne, handlet deltakelsen for lagene i stafetten først og fremst om å bidra til TV-aksjonens arbeid.

Vi er imponert over at så mange lokale firmaer og virksomheter ønsker å bruke både tid og penger på å delta i Haver-stafetten, med et felles mål om å hjelpe krigsrammede barn. Dette er et næringsliv vi er takknemlige for å være en del av!

Forventer stor innsats også neste år

Haver-stafetten har de siste årene gitt mersmak både for oss og for deltakerne, og vi har fått mange oppfordringer til å gjenta arrangementet neste år. Det ser vi frem til!  

For oss i Haver er det viktig å være en lokal støttespiller som bidrar til nærmiljet og samfunnet på en positiv måte. Derfor har vi forpliktet oss til å hvert år bruke en andel av overskuddet på å støtte lokale lag, foreninger og veldedige organisasjoner. Haver har i tillegg en lang tradisjon med å støtte TV-aksjonen, og deltar årlig i TV-aksjonens fylkesaksjonskomite og på næringslivets ringerunde.

Vi i Haver er klare til å bidra til å slå nye rekorder igjen til neste år, og forventer det samme fra deltakende lag!

Stort oppmøte: Bryne fikk strålende sol på løpsdagen.

Havers lag: På Bryne stilte Haver med to lag, som ga alt de hadde.

Engasjerte: Advokat Kathrine Berglie sammen med fylkesleder for TV-aksjonen Anders Dahle Vedholm og fylkesordfører Ole Ueland. Begge bidro til åpningen av stafetten i Stavanger.

Løp raskest: Vår Energi sitt elitelag ble hedret som vinnere av Stavanger-stafetten.

Arrangerte etterfest: Advokatforeningen Sør-Rogaland krets var med, og arrangerte etterfest på Hanekam etter løpet i Stavanger.

Stilte sterkt: Ryger stilte med hele tre lag i Stavanger-løpet!

Havers lag: I Stavanger stilte Haver med to innsatsvillige lag.

Fra Redd Barna: På Bryne bidro Redd Barnas Ann Elisebeth Selvig (tv.) til åpningen av stafetten. Hun fortalte om det viktige arbeid Redd Barna gjør.